17-12-06

Eindelijk thuis

Sinds donderdag ben ik thuis. Papa en moeke hadden in de voormiddag het huis op z'n kop gezet en zelfs de veranda een grondige beurt gegeven. Dat moest wel want sinds de start van de werken in de stal was die er stilaan gaan uitzien als de Hoge Maay in Antwerpen. Alle cadeautjes en andere 'goodies' hadden een plek gekregen in de woonkamer en er stond een verwelkomingsbord voor me klaar in de hall: "welkom Finn". Die grote broer van mij zat daar voor iets tussen.

welkom

Over mijn grote broer gesproken: die evolueert volgens papa en mama nu wel erg snel (tenminste als ze mijn evolutie ernaast leggen). Het duurt geen twee zangstonden of hij is weg met het nummer "Ik ben zo blij, zo blij, dat mijn neus van voren staat en niet opzij", hij puzzelt zich een weg door het leven en liep gisteren nog met "Oorlog en vrede" van Tolstoj rond.

10:05 Gepost door Finn in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-12-06

FINN

Normaal gezien moest ik nog een tweetal weken blijven zitten, maar het werd me wat te krap in mama's buik. Het zou ook een serieuze domper op de feeststemming zetten als mama pas de 20ste zou bevallen, want dan konden wij tweetjes er met Kerst zelfs niet bij zijn!

Vandaar mijn korte, maar krachtige interventie van vanmorgen. Om vijf voor zeven zijn we de spoed van het Middelheim binnengestormd en nog geen half uur later (om 7.17 uur om precies te zijn) was ik er. In de gang noemen ze me al 'de Miep Miep'.

Maar... het moet gezegd worden: mijn mama heeft het dan ook schitterend gedaan met de wonderlijke hulp van Dominique, een van haar fijne collega's. De gynaecoloog, dokter Barudy (zeg maar Rudy) kwam letterlijk na de feiten aan. Dominique was me al een outfit volgens de nieuwste winterlijn aan het aanmeten, toen de Rudy binnendook.

Voor de fans: ik weeg 3420 gram en meet van kop tot teen (nat achter mijn oren) zo'n 49 centimeter.

Mijn papa heeft de rol van 'verzamelde pers' waargenomen tijdens deze 100 meter sprint voor beginners. Het resultaat van zijn camerawerk staat op mijn weblog bij de links. Aangezien ik het met mama aardig naar mijn zin heb op 3C (bij nog meer fijne collega's van mama), hebben we beslist om nog even in het Middelheim te blijven.

Papa zal ondertussen mijn mails checken en af en toe een update online zetten.

Groetjes

Finn

15:42 Gepost door Finn in Algemeen | Permalink | Commentaren (50) |  Facebook |